I ja sam volonter

Na platformi Volonteka nalazi se moj javni profil na ovom linku. Volonterstvo kao aktivnost u moj život je ušlo sasvim nedavno i svakome to preporučujem. U svakoj životnoj dobi. Žao mi je iskreno što nisam volontirala i prije. Moj životni moto je da nikad nije kasno za ništa. Volontirati preporučujem posebno mladima i osobama u mirovini. Pokloniti svojih sat vremena potrebitima, volonteru ništa ne oduzima već samo daje. Kada dajemo, i dobivamo. Volonter daje malo svoga vremena i znanja, a potrebitima to znači puno i sve. Za svoje prvo volontiranje odmah sam dobila i nagradu odnosno priznanje. Možete ga vidjeti ovdje. Vrlo sam ponosna volonterka. Volontiram kao art terapeut, naravno. Otvorena sam za kreativne suradnje, pa ako želite suradnju sa mnom, slobodno mi se javite putem maila vesna.filakovic45@gmail.com.

Volontiranje 2022 – poveznica: Centar za pružanje usluga u zajednici Split

Volontiranje 2022. godine – Društvo multiple skleroze Split

Vesna Filaković, specijalizantica i apsolventica Art terapije darovala je volonterski svoje vrijeme, znanje i uvela nas u radionicu art terapije.

Prvo smo imali terapiju plesom i pokretom. Krenuli smo s vježbama meditacije i opuštanja mišića, istraživali svjesni pokret, prebacivanje težine, pronalazili svoj unutarnji, autentični pokret. Istraživali kako se nosimo sa vanjskim svijetom. Pustili da nas određeni dio tijela vodi, radili zrcaljenje pokreta sa maramom, plesali u parovima, radili grupne skulpture na način da se ne dodirujemo i dodirujemo. Na kraju smo iskustvo prikazali crtežom i verbalizirali ga. 

Na drugoj radionici art terapije rad s glinom istraživali smo kako glina olakšava izražavanje emocija, pomaže u stjecanju svjesnosti sebe i uspostavljanju emocionalne kontrole. Terapija glinom pomaže pri rješavanju problema, pojačava samopouzdanje, i pojačava kontrolu impulzivnosti i ljutnje, opušta. Jedno predivno iskustvo.

Volontiranje u Društvu – poveznica

Priznanje za volonterski doprinos

Naziv: Priznanje za izniman volonterski doprinos
Ustanova: Društvo multiple skleroze Split
Datum: 05.12.2022​

Volontiranje 2021. godine – poveznica: Art terapija u centru Zlatno doba

Volontiranje 2021. godine – poveznica: Points of You Ženski krug u udruzi Kadulja