Teglice emocija

Teglica emocija 1

Recept kako napraviti ovu teglicu – U plastičnu bocu od pola litre ulijemo vodu do pola boce. U vodu ubacimo malo bijelog univerzalnog ljepila i dosta šljokica. Promućkamo da se zapjeni.

Kao što je prikazano na slici događa se zanimljiv proces. Kroz čitavi proces učimo o emocionalnoj regulaciji i samoregulaciji na zabavan način. Proces se sastoji od nekoliko faza.

Kad osjećamo jaku emociju promućkamo bocu. Bijela pjena predstavlja uznemirenost i preplavljenost. Prihvaćajući postojanje i prisutnost određene emocije, protokom vremena, emocija se smanjuje i smiruje, što je vidljivo i u boci, gdje se također događaju promjene. Pjena mijenja boju, pjene je sve manje i manje, dok potpuno ne nestane. A šljokice? Intenzivan ples šljokica se usporava i padaju na dno boce, što označava naš unutarnji mir i balans.

Teglica emocija 2

Moj autorski izum. U potrazi za kreativnim rješenjem kako vizualno ilustrirati fizičko postojanje osjećaja u našem tijelu i organizmu, koristim ovu instalaciju. Ona je moj vjerni pratitelj u mom terapeutskom radu. Meni pomaže objasniti, a klijentu razumjeti emocije. Šarene kuglice predstavljaju ugodne i neugodne emocije, a teglica simbolizira tijelo. Na ovaj način učimo o emocionalnoj samoregulaciji.

Teglica zahvalnosti

Zanimljiva aktivnost za vježbanje zahvalnosti u svom životu. Zapisujemo na papiriće na čemu smo sve zahvalni i zatim to ubacujemo u teglicu. Također možemo voditi i Dnevnik zahvalnosti.