O meni

Tko sam ja? Upoznajte me…

Zovem se Vesna Filaković. Živim u Splitu. Rođena sam 1975. godine što znači da sam sada u srednjim godinama. Najbolje godine. Godine koje mi donose zrelost, mudrost, sigurnost i stabilnost, a još uvijek sam dovoljno mlada da imam potrebnu svježinu, motivaciju, snagu i zdravlje za ostvariti sve ideje i snove koje želim i znam da hoću realizirati. Jer ono što premošćuje “rupu” koja postoji između Sadašnje Ja i Buduće Ja jest fokus, posvećenost i naporan rad. Taj procjep, razmak ili rupa odnosi se na sve ono nepoznato što nam budućnost donosi. Taj dio “između” ja zovem “moj pravi put”.

Art terapija je poslijediplomski studij, što znači da prije toga imam visoko obrazovanje, koje je obavezan uvjet za upis na Art terapiju.

Trenutno sam specijalizantica Poslijediplomskog specijalističkog studija Kreativnih terapija, smjer Art terapija. Položila sam sve ispite, odradila čitavu praksu i superviziju, sve te obaveze studija su sada iza mene i trenutno sam u fazi pisanja završnog specijalističkog rada. Kada to završim i diplomiram, postajem art terapeutkinja. Svoje novo zvanje očekujem tijekom 2024. godine.

Završila sam prije toga Filozofski Fakultet u Zagrebu, i moje primarno obrazovanje je profesorica engleskog i talijanskog jezika i književnosti.

Radila sam 17 godina kao učiteljica u osnovnoj školi, a 2019. godine taj sam posao svojom čvrstom odlukom napustila i potpisala otkaz. Razlog tome jest dugogodišnje nezadovoljstvo Hrvatskim školskim sustavom i lošim radnim uvjetima na mom radnom mjestu, te moja nezasitna želja za drastičnom promjenom.

U srednjim godinama odlučila sam se na veliki potez, a to je potpuna promjena karijere.

Danas želim biti inspiracija svima onima koji osjećaju nezadovoljstvo i žele promjenu. Koji se osjećaju kao u nekom začaranom krugu i neprestano udaraju u zidove tog kruga. Izlazak iz toga je moguć i ja ću vam pokazati kako. Takvo gorko iskustvo sam sama prošla, i mogu vas naučiti što je potrebno za taj veliki korak.

Vjerujem da svaki problem ima svoje kreativno rješenje ili više njih.

Mogu vam pomoći da to istražimo zajedničkim radom. I da dođete do svoje manifestacije i realizacije, do ispunjenosti, sreće i unutarnjeg mira što je kruna i plod svakog rada na sebi, svakog napredovanja i svakog osobnog rasta i razvoja.

Obožavam art terapiju i kreativno se izraziti na sve moguće načine. Od likovnih materijala, moji favoriti su akril, glina i kolaž. Naročito volim i ručni rad u art terapiji koji me vraća u djetinjstvo i povezuje s mojim unutarnjim djetetom.

Izrazito volim i fototerapiju – rad s umjetničkim fotografijama i videoterapiju. Points of You Trenerica sam i ljubiteljica asocijativnih karata, često ih koristim u radu, strastveni sam kolekcionar i imam puno raznoraznih setova. Moj idući projekt je kreirati vlastiti autorski set asocijativnih karata, prvi takav u Hrvatskoj, koji bi uskoro trebao ugledati svjetlo dana.

Art terapija iscjeljuje čitavom moje biće na svim razinama. Prenijeti ta znanja i drugim ljudima moja je buduća misija.

Kao terapeut, smatram da je rad s tijelom obavezan i neizostavan dio dobre i kvalitetne terapijske prakse. Tako da u svom radu koristim elemente terapije pokretom i plesom, te također elemente muzikoterapije i dramaterapije. Primarno sam art terapeutkinja, ali svoje znanje svakodnevno proširujem što više mogu. Psihologija i psihoterapija su područja znanosti u kojima učenje nikad ne prestaje, znanje je izuzetno široko i opsežno, i učenje cjeloživotno.

Aktivna sam na društvenim mrežama, a na svojoj Facebook stranici vodim četiri Facebook grupe. Ako želite postati članom moje grupe, kliknete na sljedeće linkove:

Grupa Kod kuće kreativnost me vuče

Grupa Splitsko pleme

Grupa Ah te emocije  

Grupa Kakao ceremonija Split  

Dobrodošli u grupu i zahvaljujem što time postajete vrijedan član naše kreativne zajednice.

Za newsletter, možete se prijaviti sa svojom email adresom na početnoj stranici. Moj newsletter šaljem jednom mjesečno, početkom mjeseca. Čitamo se………..

Za one koji preferiraju video formu, od ljeta 2023. godine vodim svoj YouTube kanal, gdje me možete bolje i direktnije upoznati. Link za moj kanal nalazi se na dnu stranice. Dobrodošli u moj svijet, svijet Art terapije u Hrvatskoj!!!