Jesen je novi početak

Blog

Pozivam vas novim tekstom na dvije moje besplatne promotivne radionice, koje će se održati u subotu 7. listopada u udruzi “Prostor” u Spinutu u Splitu. Dobrodošli ste, a sve detalje o radionicama možete pronaći na mojim društvenim mrežama i na web stranici.


Prva radionica – počinje u 10 i traje sat i po vremena. To je art terapijska radionica.
Druga radionica – počinje u podne i traje sat i po vremena. To je Uvod u trening emocionalne pismenosti.


Također, u četvrtak 5. listopada, u Udruzi Novem u Splitu, započinje s radom art terapijska grupa podrške, koju vodim već treću godinu zaredom. Ta grupa živi, ima svoje stalne članove, i vrlo sam ponosna na to. Sad je već poput tradicije. Trenutno upisuje i nove članove, za koje ima još mjesta. Ako vas zanima takav oblik rada, s veseljem vas očekujemo moji članovi i ja kao voditeljica grupe. Svi detalji su na mojim mrežama.
Trenutno, grupa podrške postoji samo uživo, u udruzi, ali plan mi je uskoro krenuti i s grupom podrške online. Art terapija se može raditi jako lijepo u online formatu. Iz udobnosti vlastitoga doma.
Osim usluga koje sam nabrojala, na raspolaganju vam je naravno uvijek individualna art terapija, koju trenutno radim isključivo online. Aplikacija koju koristim za rad online jest Skype.


Dvama besplatnim promotivnim radionicama u Udruzi Prostor, obilježit ćemo Svjetski dan mentalnog zdravlja, koji se događa svake godine 10. listopada. Datum koji je lako zapamtiti. U svom radu, osim što želim djelovati lječidbeno, želim djelovati i preventivno. Fizičko i mentalno zdravlje su blisko i usko povezani. Neodvojivi, rekla bih. Već godinama usvajam znanja o zdravlju, da bih ih mogla kvalitetno prenositi i na moje ljude. Učenje o zdravlju i o čovjeku, nikada ne prestaje, a moj moto je da je znanje moć. Znanje je promijenilo i moj vlastiti život. Uvijek u svemu i trebamo krenuti od sebe. Prvo ja, pa onda sve ostalo. Znate onu poznatu izreku – Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu. I to jest tako.


A znate i ono glavno pravilo u avionu, kada dođe do nekih problema, masku s kisikom obavezno prvo stavljamo sami sebi, a tek onda pomažemo svima ostalima oko sebe.


Razmišljanje na takav način, moj je život učinilo daleko kvalitetnijim. I zdravijim. Jednom rječju, ja to zovem svjestan život, o kojem sam već prije pisala.


Svjesnim životom u sadašnjosti, istovremeno kreiramo i svjesnu budućnost, a svjesni smo i svoje prošlosti, koja je sastavni dio nas i onoga što i tko danas jesmo. Bilo to dobro ili loše, pozitivno ili negativno. To su sve naša iskustva i sve smo to mi. Iskustva koja nam donose učenje i znanje. U konačnici životnu mudrost.


U ovom trenutku pisanja, u kutu mojih usana pojavljuje se blagi osmjeh. Jer prekrasna je ta riječ mudrost. Tek sada, u mojim srednjim godinama, tu riječ mogu osjetiti, doživjeti i razumjeti. Mlada osoba to ne može. Bilo bi lijepo i lako, da može, ali ne može. Za mudrost, bitna su iskustva, ali bitne su i godine. Mladost i mudrost
ne mogu egzistirati zajedno. U ovoj galaksiji i dimenziji. Osjetivši snagu svoje mudrosti, sada biram mudrost, a plivanje i ronjenje unutar nje, znatiželjno započinjem. Jesen je pravi početak za to. Radujem se izazovima moje mudrosti i novim mudrolijama.


U idućem newsletteru progovorit ću o značenjima moga loga, koji sam samostalno stvorila.


Do idućeg newslettera,
Kreativan pozdrav
Vaša Vesna

Podijelite blog