Terapijske radionice s elementima pokreta i plesa

Naše tijelo je naša kuća. Tijelo je naš dom. Svaka psihoterapija koja u rad ne uključuje tijelo čovjeka, je vrlo ograničavajuća i limitirana. Čvrstog sam uvjerenja da verbalna psihoterapija koja u društvu danas prevladava, nije dovoljna za ozdravljenje. Ona ne ide dovoljno duboko kao art terapija i ona ne ide u tijelo. Na verbalnoj psihoterapiji čovjek uglavnom sjedi, njegove kretnje su minimalne, i priča. Ovaj oblik psihoterapije fokus drži na umu i kogniciji, na mislima i osjećajima. Tijelo i duh ovdje su zapostavljeni. I oni zaslužuju svoj rast i razvoj, kao jednako bitni dijelovi čovjekovog sustava. Kroz terapiju napredujemo, na četiri razine, misaono, emotivno, tjelesno i duhovno. Kada su te četiri komponente u nama usklađene, uravnotežene, mi smo zdravi i u balansu. Osjećamo unutarnji mir.

Kad sam se prvi put upoznala s terapijom pokreta i plesa, osobno mi je to bilo životno otkriće. Kao mlada osoba uvijek sam voljela plesati. Ali kad sam pokrenula tijelo na svjestan način, u terapijske svrhe, s terapijskim ciljevima, to je bilo nešto potpuno drugačije i nadasve posebno iskustvo, koje vrlo rado prenosim dalje svojim klijentima. Moji klijenti vole ta nova znanja i te nove vjetrove koji pušu u psihoterapiji. Radionica pokreta i plesa klijenta i doslovno propuše. 

Tijelo je spremnik svih ljudskih emocija i trauma. Čitavo naše tijelo. Kada ga pokrenemo, pokreću se i emocije i traume. Zato je za profesionalni terapijski rad s tijelom potrebna kvalitetna edukacija i stručnost. Tijelo može biti odličan, ali i vrlo izazovan alat u terapiji. 

Na mojim seansama učim klijente kako naučiti stanovati u vlastitom tijelu. Svakodnevno primjećujem i shvaćam kako ljudi općenito uopće nisu povezani sa svojim tijelom. Također niti s emocijama. Svoje živote žive uglavnom sa svojim mislima. To je potpuno pogrešno.

Kod mene ćete naučiti da za ples i pokret nije potrebna glazba. Krećemo se s glazbom, ali vrlo često i bez nje. Pokret je neverbalna komunikacija i neverbalno izražavanje sebe. I čitavog svog bića i postojanja.

Ako vas intrigira ovo što ste upravo pročitali, javite mi se.